.- Els pacients amb esclerosi múltiple recurrent milloraran amb la seva qualitat de vida amb "Gilenya", el primer tractament oral aprovat per la FDA.

El president de l'Associació Espanyola d'Esclerosi Múltiple (AEDEM-COCEMFE), José Tomás Ruiz, valora positivament l'esforç que s'està fent en recerca.


- L'Agència Americana del Medicament ha donat llum verda a aquest tractament oral però la seva comercialització a Europa encara pot trigar mesos

- José Tomás Ruiz assenyala que mentre aparegui una teràpia que curi l'esclerosi múltiple són molt importants els avenços que s'estan produint

- Amb l'administració en càpsules, en lloc de les actuals injeccions, el malalt es podrà desenvolupar en la seva vida diària amb menors dificultats 


El president de l'Associació Espanyola d'Esclerosi Múltiple (AEDEM-COCEMFE), José Tomás Ruiz, assegura que la notícia de l'aprovació per part de l'Agència Americana del Medicament (FDA) del primer tractament oral per les formes recurrents de l'esclerosi múltiple, que serà comercialitzat per Novartis amb el nom de "Gilenya", és molt positiva per als pacients amb aquesta patologia.

El president d'AEDEM-COCEMFE ressalta que, d'aquesta manera millorarà considerablement la qualitat de vida d'aquest col.lectiu ja que "el tractament que portem ara ens crea dificultats laborals ia l'hora de desenvolupar-nos en el dia a dia perquè ens hem de posar una injecció que a més ha d'estar en una nevera, això ens impedeix desplaçar-nos amb llibertat ".

A més, Tomàs Ruiz remarca que amb la nova molècula, que s'administrarà en càpsules, "s'evitaran efectes secundaris com les lesions que es produeixen en la pell amb les punxades, la por a les agulles, etc.".

No obstant això, perquè la nova teràpia es comercialitzi tant a Europa com a la resta del món encara caldrà esperar uns mesos.

No obstant això, el president de AEDEM-COCEMFE ressalta, amb aquest avanç, l'interès i sensibilitat que s'està tenint, cada vegada en major mesura, per l'esclerosi múltiple: "Mentre hi ha un tractament per la seva cura qualsevol petit avanç és molt important per a nosaltres ".

AEDEM-COCEMFE

L'Associació Espanyola d'Esclerosi Múltiple és una entitat sense ànim de lucre, que agrupa persones afectades d'esclerosi múltiple, els seus familiars i persones sensibilitzades amb la problemàtica d'aquesta complexa patologia. Així mateix, compta amb la col.laboració de professionals de la salut de diferents disciplines relacionades amb la malaltia.

El seu àmbit d'actuació és estatal i en depenen associacions i delegacions de la majoria de les comunitats autònomes.

AEDEM-COCEMFE compta amb un Consell d'Honor, constituït per destacades personalitats espanyoles i la Presidència té la Infanta Elena de Borbó.

La AEDEM està afiliada i participa activament en la Plataforma Europea d'Associacions d'Esclerosi Múltiple, i és membre de la Federació Internacional d'Associacions d'Esclerosi Múltiple (IFMSS).